19 Kasım 2010 Cuma

Elderflower sparkling pressé

Yonca çiçeğinin kokusunu biliyor musunuz? Ya tadını? Londraya gittin yonca çiçeği nerden çıktı bize gördüklerini, yaptıklarını, aldıklarını anlatsana dediğinizi duyar gibiyim. Açık söylemek gerekirse mova globe dan sonra bu gezimde elder flower sparkling presse den şaşırtıcı birşey karşıma çıkmadı.

Bahsettiğim aslında tadlandırılmış gazlı su. Bizde limonlu, çilekli soda gibi çeşitli içeceklerin benzeri fakat daha doğal ve daha az gazlısı. Yonca çiçeğinin çok hafif bir kokusu var yumuşak tatlımsı bir lezzeri var. Buzlu olarak servis edilince ferahlatıcı ve baskın bir tadı olmadığı için yemekle beraber tüketmek için ideal.

Fotoğraflarını koyduğum Bottle Green markası dışında İngiltere'de hayli tutulan bir içecek olsa gerek araştırırken bir çok seçenek çıktı karşıma. Yolunuz İngiltereye düşerse alışılagelmiş içeceklerdense yeni bir tad denemeye açıksanız şimdiden afiyet olsun!
Gördüğünüz gibi elderflower tadından başka bir sürü farklı çeşit de var. İlginizi çektiyse websitesi:http://www.bottlegreen.co.uk/Home

Fotoğraflar- http://www.nooschi.com/2009/11/scone-witch-ottawa.html ve bottle greenin facebook sayfasından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder